Penězdroj
Založit   Podpořit   O Penězdroji

Prostě začni!

Prostě začni! je nezávislý mediální portál, na kterém chceme dát prostor všem lidem, kteří se nebáli změnit své okolí, nebo sami sebe.
Komunita
Expanze
Celá ČR
Odměna
89 400 100 000 Neúspěšný
Vybráno Cílová částka
89%
Sdílet FB
11 přispěvatelů
Detail
Odměny (18)
Aktuality (1)
Přispěvatelé
Fórum (0)
Jak a proč vzniklo ProstěZačni.cz?
Na začátku byl vztek. A prokrastinace. Štvalo nás, že naše okolí „nevzkvétá“ tak, jak by mohlo a jak by mělo. Že nevyužíváme, a dost možná si ani nevážíme možností, které máme. A taky nás štvalo, že nás to štve, ale nic s tím neděláme. A tak jsme si jednoho slunečného srpnového dne na terase v Lokále řekli, že s tím prostě něco začneme dělat.

Prostě začni!
O čem ProstěZačni.cz je?
Původně jsme ProstěZačni.cz zamýšleli jako moderní a nezávislý mediální portál zaměřený na reálné, inspirující a motivující příběhy normálních lidí. Lidí, kteří prostě začali měnit sami sebe nebo svoje okolí. Od srpna 2016 jsme tak představili již 53 zajímavých příběhů, které určitě stojí za přečtení. Pak jsme si ale řekli, že by to chtělo více akce a vymysleli jsme „ProstěZačni Challenge“. První výzva proběhla v lednu 2017 a nyní máme již čtvrtou pod názvem „Prostě začni běhat!“. V příbězích a výzvách rozhodně hodláme pokračovat.
Prostě začni!
Proč děláme crowdfundingovou kampaň
ProstěZačni nás baví, ale řekli jsme si, že by bylo fajn přidat ještě více aktivace, inspirace a motivace. A k tomu potřebujeme trochu větší tým a trochu lepší zázemí. Vymysleli jsme tedy lehce netradiční kampaň, jejímž cílem je nejen vybrat nějaké peníze na rozvoj portálu a posílení našeho týmu, ale také získat zpětnou vazbu, najít dobrovolníky, podporovatele, fanoušky a partnery. Prostě vás chceme zapojit a chceme, aby vás to bavilo spolu s námi.

Jak se ProstěZačni.cz změní, pokud bude kampaň úspěšná?
Všechno se odvíjí od naší vize a mise. Vizí je „Hrdé a aktivní Česko, které za to umí pořádně vzít“. Misí je pak „Rozhýbat sami sebe, naše čtenáře a fanoušky, naše okolí a potažmo i celou republiku a dokázat, že tahle země za něco stojí“. ProstěZačni.cz samozřejmě není samospásné, ale chtěli bychom přispět svojí troškou do mlýna tím, že dosáhneme následujících cílů:

1. Uděláme z ProstěZačni.cz nejužitečnější a také nejzábavnější aktivizující, inspirující a motivující portál v ČR (a případně i ve světě)
.
2. Kromě vašich příběhů přidáme i týdenní sloupek, který bude reagovat na aktuální témata. Budeme se snažit hledat pozitivní záležitosti, které dávají smysl. Ale občas budeme reagovat i na nesmysly, které se kolem nás tu a tam dějí.
3. Přidáme více „Prostě Začni výzev“ a to jak dlouhodobých, tak krátkodobých. Časem bychom pak chtěli z výzev udělat dlouhodobou „real life“ hru … možná první svého druhu na světě.
4. Budeme vám také předkládat zajímavé akce v ČR i ve světě. Samozřejmě se bude jednat o akce, které svojí podstatou souzní s naší vizí a misí.

5. Rozšíříme náš hlavní i dobrovolnický tým podle hesel „Více hlav více ví“ a „Více lidí, větší zábava“.
6. Vybereme pro náš portál vhodné partnery. Bude to sice znamenat nějakou reklamu, ale budeme vždy klást důraz na to, abychom zůstali nezávislí, aby partneři ctili naše hodnoty, vizi a misi a aby jejich případná reklama byla spojená s užitečnými službami či produkty.

Jaká je naše cílová částka, co budeme s penězi dělat a co když vybereme víc.
Naším cílem je vybrat 100 tisíc korun. Připravili jsme proto zajímavé odměny pro čtenáře, fanoušky i partnery. Doufáme ale, že vaší hlavní motivací přispět bude vaše interní souznění s naší vizí a misí. 
Peníze využijeme hlavně na posílení hlavního týmu. Samozřejmě se nebude jednat o tým na plný úvazek, na to jsme ještě příliš malí. Ale 2-3 zapálení nováčci, kteří do toho půjdou s námi a pochopí, že sice platíme málo, ale o to větší zábava to je, by nám rozhodně pomohli. Zbytek peněz půjde hlavně do rozvoje webu, Facebooku, výzev a marketingu.
Pokud se nám podaří vybrat více peněz, tak se to odrazí hlavně na výzvách. Příprava každé výzvy stojí minimálně 5 tisíc korun, takže jich budeme moct udělat víc a budou ještě zajímavější a zábavnější. A samozřejmě by se extra peníze projevili i na velikosti týmu. Sháníme redaktory, organizátory, webaře, copy-writery, designéry, PR borce, atd. Značka: „Platíme málo, ale užíváme si to“.
Prostě začni!
Hledáme i partnery
Zatím děláme ProstěZačni.cz víceméně na dobrovolnické bázi. Ale chápeme, že časem budeme muset dát týmu nějakou stabilitu a zázemí. Proto hledáme partnery, které náš projekt zajímá, a kteří by nám výměnou za reklamní prostor pomohli s jeho rozvojem. Nabízíme tři stupně partnerství: hlavní partner (jeho reklama bude na hlavní stránce), partner kategorie (jeho reklama bude na stránce vybrané kategorie) a  partner výzvy. Podmínky spolupráce domluvíme individuálně, ale rovnou vás prosíme, abyste ctili naší vizi a misi a aby vaše případná reklama přinášela našim čtenářů a fanouškům užitečné a zajímavé služby či produkty.
Prostě začni!
Slovo závěrem
Děkujeme, že jste dočetli až sem. A děkujeme, že vás náš portál zajímá a také doufáme, že vás dokážeme aktivizovat/inspirovat/motivovat k tomu, abyste s něčím PROSTĚ ZAČALI
A aby nebylo díků dost, děkujeme předem i za váš případný příspěvek.

Odměny

4.
červenec
Naše kampaň se teprve rozjela a už má výsledky! Abychom dostáli svým slibům, pracujeme na rozvíjení "Prostě začni!" už nyní. Zahájili jsme nový challenge, jehož se můžete zúčastnit.
Projekt bohužel nesplnil požadovaný cíl.
Poslední příspěvky
9 anonymních přispěvatelů
+89 400
Poslední aktualita
4.
červenec
Naše kampaň se teprve rozjela a už má výsledky! Abychom dostáli svým slibům, pracujeme na rozvíjení "Prostě začni!" už nyní. Zahájili jsme nový challenge, jehož se můžete zúčastnit.
více zde
Podepsáno čestné prohlášení o využití prostředků
Dokumenty ke stažení
Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.