Penězdroj
Založit   Podpořit   O Penězdroji

TiltingVehicle - 3kolový nakláněcí e-motocykl

Staňte se součástí světově unikátního projektu a pomozte vzniknout nové české značce. Vytvořme unikátní, ekologický, bezpečný a zábavný motocykl, který si užijí jak amatéři, tak zkušení jezdci.
Technologie
Startup
Celá ČR
Odměna / Podíl
121 300 100 000 5% za 400 000 20 000 Ukončeno
Vybráno Cílová částka Nabízený podíl Min. investice
5% za 400 000 20 000
Nabízený podíl Min. investice
121%
Sdílet FB
7 přispěvatelů
2 investoři
Detail
Odměny (10)
Aktuality (4)
Přispěvatelé
Fórum (0)
O PROJEKTU

Představte si, že máte motocykl umožňující rychlost a zábavu jak na silnici, tak i v terénu s jistotou a bezpečností, kterou vám běžný motocykl není schopen nabídnout.
Představte si, že máte motocykl, který se svými výkony a parametry vyrovná benzínové konkurenci, ale náklady na údržbu a provoz jsou zanedbatelné.
Představte si motocykl, který je i s parametry blížícími se závodním speciálům maximálně ekologický, a se kterým v přírodě nebudete rušit zvěř ani turisty.
Představte si, že s takovýmto motocyklem se nebude bát jezdit ani vaše žena.
Představte si, že ve stejném motocyklu máte dostatečné množství úložných prostor pro své věci při běžném ježdění do práce, na nákupy, do lesa, k vodě i na dlouhé výlety.
Představte si, že přilnavost, kterou je motorka schopna poskytnout, umožňuje bezpečnou jízdu i na sněhu, ledu, či jiném kluzkém povrchu.

Zdá se Vám to nemožné? Přesto se takovýto unikátní stroj právě sestavuje a díky Vaší podpoře může být dokončený jeho první prototyp. Následně se hodláme krok za krokem propracovat až k jeho sériové výrobě.


TiltingVehicle - 3kolový nakláněcí e-motocykl
TiltingVehicle - 3kolový nakláněcí e-motocykl
Co stojí za unikátními vlastnostmi tohoto stroje?

Dvě přední řiditelná kola, jejichž náklon je zajištěn výkyvnou nápravou s podélnými rameny a námi navrženými inovativními prvky, čímž motocykl získává, oproti klasické jednostopé konstrukci, větší stabilitu ve všech jízdních režimech, na všech površích a při jakýchkoliv povětrnostních podmínkách.

Elektromotor vlastní konstrukce se světově unikátními inovacemi, díky nimž dosahuje vysokého výkonu i účinnosti současně při jeho nízké hmotnosti, což umožňuje umístění motoru přímo do zadního kola motocyklu. Tímto jeho umístěním vznikají další dvě výhody:
a) eliminuje se převod řetězem, o který je jinak uživatel nucen se starat a pravidelně a draze jej vyměňovat.
b) uvolňuje místo v rámu, které může být použito jako úložný prostor.

Tyto zásadní, ale i mnohé drobné konstrukční inovace nám umožňují vytvořit vozidlo, které je s těmito vlastnostmi světově zcela unikátní.
TiltingVehicle - 3kolový nakláněcí e-motocykl
Přednosti a vlastnosti našeho motocyklu:

-    Bezpečnost a stabilita získaná dvoukolovou přední výkyvnou nápravou
-    Nadstandardní úložný prostor získaný umístěním elektromotoru v ráfku zadního kola
-    Ekologie provozu díky elektropohonu
-    Nízké provozní náklady (vyplývá z elektrické koncepce)
-    Jednoduchá údržba (vyplývá z elektrické koncepce a z absence převodu - motor v ráfku)
-    Uživatelsky nenáročný (vyplývá z elektrické koncepce)
-    Nízké hlukové emise (vyplývá z elektrické koncepce)
-    Nevšední jízdní zážitek zapříčiněný unikátností celkové designové koncepce motocyklu a jízdními vlastnostmi z něj vycházejícími
-    Možnost celoročního provozu díky vyšší stabilitě motocyklu při jízdě na kluzkých površích
-    Všestranné použití (sportovní, terénní, cestovní i do města)
-    Designová a technologická ojedinělost
-    Ryze český výrobek z převážně českých, kvalitních komponent

Parametry motocyklu:
Výkon:                                 11 až 20 kW (podle konfigurace zákazníkem)
Maximální rychlost:        100 až 130 km/h (podle zvoleného typu výkonu)
Reálný dojezd:                  100 až 200 km (podle konfigurace velikosti baterie zákazníkem)
Způsob nabíjení:              běžná zásuvka 220 V i rychlonabíjení ze zásuvky 380 V
Hmotnost:                         120 až 150 kg (podle zvolené konfiguraci baterie a výbavy)
Rozchod předních kol:    cca 450 mm
Rozvor:                                cca 1500 mm
Úhel náklonu:                    cca 45 stupňů

TiltingVehicle - 3kolový nakláněcí e-motocykl
KDO JSME a proč zrovna tento projekt

Jmenuji se Jaroslav Frais a pocházím z Ostravy. Je mi 39 let a jsem od malička kreativec tělem i duší. Nejsem žádný snílek, ale praktik, který, když se do něčeho pustí, dotáhne věc do konce.

Od mládí mě zajímala technika, a když jsem začal jezdit na motorce, tak byla má pozornost upřena především tímto směrem. Od doby, kdy jsem se začal zajímat o motocyklovou techniku, byl jsem schopen s předstihem cca pěti až deseti let odhadnout další vývoj směřování nových konstrukcí a kategorií motocyklů (např. kříženec motocykl/skútr, univerzální motorka do terénu a na cesty s elektronicky aktivním pérováním a podvozkem a mnohé další.).

Jakmile se poprvé objevil 3kolový skútr Piaghio MP3, okamžitě jsem věděl, že představená koncepce má obrovskou budoucnost v celém segmentu trhu. Bohužel dlouhé roky jsem očekával, až někdo představí výkonný 3kolový motocykl s úzkým rozchodem kol dvoukolové přední nápravy, až jsem nad tradičními výrobci zlomil hůl a začal jsem řešit, jak by takový motocykl mohl vypadat, fungovat, a jak jej navrhnout a vyrobit.

Zjistil jsem, že i jinde ve světě je po takovém produktu docela zájem, a že spousta fanoušků na takový produkt zatím marně čeká.
Jelikož jsem se zhruba ve stejné době začínal zabývat i elektromobilitou, u níž jsem již tehdy predikoval velký rozvoj (jež je už dnes postupně patrný), začala se rodit myšlenka výroby unikátního 3 a 4kolového elektrického motocyklu vyráběného pod, v budoucnu nově vzniknuvší, českou značkou.
Pro potřeby vývoje takového stroje jsem však nebyl dostatečně technicky vzdělán, proto u mě začalo teoretické a praktické víceleté samovzdělávání, na jehož základě vznikly první návrhy a malé ověřovací modely motorky i elektromotoru až do jejich dnešní, reálné podoby.

Urazil jsem již dlouhou cestu a nyní nastává čas zužitkovat všechno to, co jsem se v životě naučil a rád bych přinesl lidem to, s čím zatím nikdo nepřichází. A Vy můžete být u toho.

Další informace o nás a celém projektu se můžete dozvědět na našich webových stránkách: http://tiltingvehicle.eu/

TiltingVehicle - 3kolový nakláněcí e-motocykl
CO MÁME A CO POTŘEBUJEME

Kromě mé osoby, která za projektem stojí, mi ne malou měrou pomáhá moje žena, mám podporu rodiny a také přátel. Velkou podporu máme i od našich partnerů, kteří se na projektu podílejí dodávkou brzdových komponent – značka Goldfren a výrobou různých dílů – firma Pokorný Dačice, za což jim velice děkuji.

Momentálně máme dokončeny 2/3 prototypu motocyklu – t.j.: hlavní konstrukci, přední nápravu s oběma ráfky a se zabudovanými brzdovými komponenty, přední výkyvný mechanismus i s odpružením celé předním části, zadní kyvné rameno i se zadním odpružením a usazením zadního ráfku kola. Pro pohon 3kolky je rovněž hotový elektromotor vlastní konstrukce a dokončují se úpravy prototypového kontroléru (elektronického řízení).

Máme k dispozici dostatečně velké prostory, částečně vybavené se zázemím dílny, vhodné k dalšímu vývoji 3kolky i pro její malosériovou výrobu (cca do 4 kusů/den) s možností jejich dodatečného rozšíření. Rovněž disponujeme dostatkem zkušeností a elánem do budoucna s jasnou vizí dalšího postupu vývoje, výroby i distribuce (viz příloha Shrnutí business plánu).

Co nyní potřebujeme, abychom prototyp mohli dostat v co nejkratším čase do pojízdné podoby vhodné k testování, je dostatečné finanční zajištění. Proto jsme se rozhodli pro, v tuto chvíli pro nás nejvhodnější formu financování, – crouwdfunding na Penězdroj.cz

Pokud jste vizionáři, máte rádi nové inovace a technologie, chcete lepší životní prostředí, máte rádi zábavu a adrenalin, podporujete české projekty a výrobky, chcete se jako sponzor zviditelnit, anebo chcete mít podíl z budoucích zisků, to vše jsme Vám za Vaši podporu schopni nabídnout.
Vaše podpora také pomůže vzniknout nové české značce "FraisTechnology", neboť bychom se rádi přehoupli k profesionalizaci, jenž by mohla navázat na tradici předchozích českých celosvětově uznávaných motocyklových výrobců.
TiltingVehicle - 3kolový nakláněcí e-motocykl
FINANCOVÁNÍ A JEHO VYUŽITÍ

Cílovou částku kampaně jsme nastavili nízko nejenom za účelem vidiny jejího úspěšného dokončení, ale také proto, že i tato, nebo jakákoli relativně nízká částka může realizaci našeho projektu posunout výrazně vpřed.

Pro zdárné dokončení a testování prototypu bychom však potřebovali dosáhnout částky ve výši alespoň 250 tis. Kč, ale ani za daleko vyšší částku (např. 500 tis. Kč) se určitě zlobit nebudeme, neboť bychom projekt mohli posunout do další fáze směrem k vývoji komerčního produktu.
Jak budeme projekt posouvat vpřed, postupně uvolníme další podíly pro stávající, nebo nové investory k zajištění dostatečného financování pro úspěšné uvedení výrobků na trh.

Odměny a možnosti financování jsme nachystali tak, abychom zbytečně nezatěžovali životní prostředí rozdáváním nepotřebných dárků a neztráceli tak ani náš čas, který bychom, hned po skončení této kampaně, rádi maximálně využili pro rozvoj firmy a samotného produktu, což, jak doufáme, je také i hlavním cílem všech našich přispěvatelů.

Investice jsme nastavili záměrně také tak, abychom dali příležitost vydělat i nadšencům/fanouškům, drobným, nebo začínajícím investorům, kteří by na projekt s tímto dosahem a rozsahem běžně nedosáhli.

Na základě projektu hodláme založit Obchodní společnost, v níž všichni investoři následně obdrží podíl. Datum jejího založení bude záviset na výši dosažené částky v kampani. Při nižší částce by se společnost založila až se vstupem dalšího potřebného kapitálu. Proto do přílohy přikládáme náhled smlouvy o spolupráci, kterou s každým investorem sepíšeme.

Abyste měli představu, jaké zisky na Vás můžou čekat, když se stanete jedním z investorů, do přílohy projektu jsme také uložili propočet zhodnocení vložené investice: „Shrnutí business plánu“ a „Shrnutí finančního plánu“.

Doplnění informací ke kartám odměn

Kdokoliv nás podpoří přes program těchto odměn:
-    Podporuji vás
-    Podporuji vás + Chci se projet
-    Mini Sponzor
-    Sponzor
-    Generální Sponzor
kromě certifikátu o podpoře projektu a fotky s autorem projektu u motocyklu, získává dále volný přístup pro sebe a kolegyni/kolegu svého týmu na všechny prezentace našich prototypů, až po prezentaci konečného prvního produktu.

Dále
-    Podporuji vás + Chci se projet
-    Mini Sponzor
-    Sponzor
-    Generální Sponzor
získávají navíc možnost pro sebe a kolegyni/kolegu svého týmu vyzkoušet naši 3kolku za jízdy. Možnost svézt se bude zpřístupněna autorem projektu, jakmile to situace dovolí a bude to z hlediska úspěšnosti podnikatelského záměru možné. O této možnosti budou podporovatelé z řad Sponzorů informováni.

Všeobecné podmínky k cílové částce a odměnám
Pokud by projekt nezískal stanovenou cílovou částku do uvedeného termínu, Váš  příspěvek nebude převeden na náš účet, ale bude Vám vrácen. V případě úspěšné kampaně však budou Vaše příspěvky použity bezezbytku na realizaci projektu.

Výše uvedení podporovatelé se stávají partnery či sponzory projektu po celou jeho dobu až do chvíle, kdy bude zahájena výroba a prodej prvního modelu 3kolky.

Přístup na prezentace, nebo na zkušební jízdu dle nastavených odměň je bezplatný, dopravu na místo si však hradí každý sám. Termíny prezentací a zkušebních jízd budou pevně dané a za jejich nevyužití neručíme. U zkušebních jízd nabídneme více možných termínů, abychom dali možnost všem.

Pokud podporovatel nesprávně vyplní své údaje, neručíme za to, že odměna, nebo informace s odměnou související bude tímto doručena. Doručení odměn v rámci ČR a SR je standardní zásilkou zdarma, v případě doručení do jiných států budeme účtovat poštovné.
TiltingVehicle - 3kolový nakláněcí e-motocykl
Časová osa projektu TiltingVehicle:

-    Dokončení prvního prototypu: konec července 2017
-    Testování a dolaďování prototypu do října 2017
-    Přípravy na vývoj a výrobu produkčního prototypu na základě možností dodavatelů a výsledků testů prvního prototypu do konce roku 2017
-    Výroba předprodukčních prototypů prodejních modelů do června 2018
-    Testy a doladění předprodukčních prototypů do finální podoby do října 2018
-    Přípravy na zahájení sériové výroby nehomologované verze a následné zahájení prodejů do konce roku 2018
-    Homologace silniční verze a zahájení jejího prodeje březen 2019
-    Následný vývoj dalších verzí a modelů

Časovou osu projektu je možné dodržet za předpokladu, že bude na jeho realizaci zajištěn vždy ve správný čas dostatek finančních prostředků.

Děkujeme za Vaši pozornost, případné příspěvky i vložené investice.
TiltingVehicle - 3kolový nakláněcí e-motocykl
Popis videa
Jednoduchá zkouška síly Frais Hub Motoru se zkušebním nastavením elektroniky napájející motor v krátkých impulzech, která simuluje pouze vrcholky sinusoidy. Více zde: http://tiltingvehicle.eu/novinky/ na novinkách ze 7. 12. 2016

Odměny

 
 
30.
květen
Děkujeme všem, kteří v této kampani podpořili náš projekt k dosažení cílové částky a zároveň tím umožnili projektu nadále pokračovat, - velmi si toho vážíme. Vybraná částka však svou výší nedostačuje k plnému dokončení našich prototypů, proto i po skončení této kampaně hledáme dalšího investora/y. Pokud jste možným zájemcem o investici, neváhejte nás prosím kontaktovat. Tým FraisTechnology, www.tiltingvehicle.eu
4.
květen
Děkujeme za dosavadní příspěvky a investice, které naplnily cílovou částku a učinily tak projekt v této kampani úspěšným. Máme velkou radost.
Ovšem ještě do 30. 5. 2017 můžete na projekt dále přispívat i investovat pro jeho úspěšnou realizaci. K investici nyní zbývá ještě 3,5 % podílu za 280 tis. Kč (20 000 Kč / 0,25 %). Neváhejte se více zapojit. 
22.
duben
Dnes nám vyšel článek také na prestižním serveru Motorkáři.cz:
Načíst další
Projekt byl úspěšně ukončen
Poslední příspěvky
5 anonymních přispěvatelů
+121 300
Poslední aktualita
30.
květen
Děkujeme všem, kteří v této kampani podpořili náš projekt k dosažení cílové částky a zároveň tím umožnili projektu nadále pokračovat, - velmi si toho vážíme. Vybraná částka však svou výší nedostačuje…
více zde
Podepsáno čestné prohlášení o využití prostředků
Dokumenty ke stažení
Vzor - Smlouva o spolupráci na projektu TiltingVehicle.pdf
Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.